3 effectieve tips voor het fotograferen van kinderen

Als je gewend bent om rond te hangen in fotostudio's of te chatten met professionals bij Kinderfotografie Amsterdam of elders, weet je hoe moeilijk het is om kinderen te filmen. Deze kleine wandelaars doen zich voor als de ergste nachtmerrie van een fotograaf. Het is moeilijk om een ​​kind te laten glimlachen tijdens een fotoshoot. Deze moeilijkheid zit hem voornamelijk in het feit dat ze niet naar instructies luisteren. Ze doen gewoon hun eigen ding en rennen overal heen, met een hekel aan alle mooie bloemrijke ideeën voor de shoot. Maar hoe fotografeer je peuters? Hier zijn onze tips!

Heroverweeg je verwachtingen

Sommige fotografen beginnen een fotoshoot met welgemikte doelen. Je droomt misschien van een kind dat in een fauteuil zit en vrolijk lacht naar de lens. Dit is niet de manier waarop we het meest aanbevelen. Natuurlijk krijg je de foto die je wilt, maar waarschijnlijk niet wanneer je had gehoopt. Wat vaak irriteert, is dat terwijl je wanhopig naar het gewenste resultaat verlangt, je de meest natuurlijke, levendige en grappige foto's misloopt.

Denk aan de sluitertijd

Rekening houden met de sluitertijd is essentieel wanneer je de jongste wilt fotograferen. Kinderen hebben vaak snelle en onverwachte gebaren bij het maken van een foto. Als je niet wilt dat jouw foto's wazig worden, kan je het beste de sluitertijd verhogen. Stel het minimaal in op 1/250 of 1/500 nadat het kind begint te rennen.

Werk samen met ouders

Voor een succesvolle fotografie van jonge kinderen kun je het beste de ouders in de kamer laten. Sommigen doen dat niet, en vertellen hun ouders dat ze een tijdje moeten rondhangen. Als je niet van schaken naar schaken wilt gaan, doe het dan niet. Je moet de ouders binnenshuis houden, dit zal de kinderen helpen om zich meer te concentreren, omdat ze zich gerustgesteld zullen voelen. Je krijgt gegarandeerd resultaten die net zo verrassend zijn als u zich kunt voorstellen.

3 effectieve tips voor het fotograferen van kinderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven