Creatief therapeut tussen opvoeder en kind

Wil je een professional inschakelen om meer te weten te komen over de relatie die jullie hebben als ouder en kindteam? Een creatief therapeut kan je daarbij helpen zodat de samenwerking wordt verbeterd, zoals een kindercoach in Spijkenisse. Per kindercoach zal de werkwijze verschillen maar er wordt altijd naar de context gekeken. Wanneer het gedrag van je kind plotseling verandert, hoeft dit niet persé door jouw gedrag te komen maar het kan ook voortkomen uit veranderingen in de omgeving. Hier wordt tijdens een gesprek verder op in gegaan zodat je handvatten krijgt aangereikt om een betere relatie op te bouwen. Soms wordt daarbij beeldende therapie ingezet. Meer weten over het werk van een creatief therapeut? Lees dan hieronder verder!

Beeldende therapie bij een creatief therapeut

Vaak maakt een creatief therapeut gebruik van beeldende therapie. Hierbij ligt de focus op het gebruik maken van creatieve manieren om het probleem waar je kind meezit boven tafel te krijgen. Kinderen vinden het namelijk over het algemeen moeilijk om onder woorden te brengen hoe ze zich voelen. Daar komt beeldende therapie aan tegemoet en wordt altijd aangesloten op de interesses van je kind. Zo kan het zijn dat je kind gaat verven of misschien de natuur in gaat. Het hangt er vanaf waar je kind zich prettig bij voelt. Naast de individuele sessies beeldende therapie zijn er ook gesprekken met jou als ouder. Daarin wordt dieper ingegaan op de rol die de omgeving kan spelen.

Werkwijze van een creatief therapeut

Bij een creatief therapeut ga je meestal samen met je kind in gesprek met de therapeut. Hierdoor praat je niet over je kind maar met je kind. Dit is belangrijk om echt boven tafel te krijgen waar het eventueel misloopt. Vaak is het mogelijk om het gesprek aan te vragen in een vertrouwde en veilige omgeving.

Creatief therapeut tussen opvoeder en kind

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Schuiven naar boven